Što će se postići projektom

Ispiši

Putem ovog projekta zaposleno je ukupno 70 žena iz ciljane skupine koje pružaju potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepo- voljnom položaju. Žene će pružati potporu i podršku krajnjim korisnicima od 01. lipnja 2018. godine do 31. svibnja 2020. godine.

Projekt će se provoditi ukupno 30 mjeseci, od kojih će 24 mjeseca žene biti zaposlene, a ostatak vremena će pohađati edukacije kako bi povećale mogućnost za (samo) zapošljavanje. Po završetku rada, žene će pohađati edukacije za njegovateljice, edukacije za obavljanje pomoćnih poslova u zanimanju kuhar i u zanimanju konobar, a dio žena će pohađati edukacije za poslove samostalnog knjigovođe.

Za žene

Žene će svojim radom poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pruža potporu i podršku za pet krajnjih korisnika.

Za dio zaposlenih žena nabavljeni su bicikli, a krajnjim korisnicima se putem projekta mjesečno isporučuju paketi higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava u iznosu do 200 kuna mjesečno po krajnjem korisniku.

Biciklist

ŽeneOvaj će projekt izravno pomoći ciljanoj skupini na način da će im omogućiti radna mjesta i redovne prihode, a obrazovanjem i osposobljavanjem će im se pružiti nova znanja i vještine za njihov aktivan pristup tržištu rada, kao i za samozapošljavanje. Ujedno ćemo poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika, čime će se smanjiti socijalna isključenost obje kategorije.